Міністерство соцiальної політики України


Здійснено перерозподіл деяких видатків загального фонду держбюджету, передбачених Мінсоцполітики на 2018 рік

12 Грудня 2018, 13:56

 

Таке рішення ухвалене Кабінетом Міністрів України 12 грудня 2018 року шляхом прийняття розпорядження „Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2018 рік”.

Такий крок здійснено з метою:

- виплати у повному обсязі призначеної грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, у тому числі родинам, члени яких загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та учасникам антитерористичній операції з інвалідністю I та  II групи.

- забезпечення безпеки та покращення умов перебування відпочиваючих у санаторіях, сфери управління Мінсоцполітики;

- забезпечення виплати:

 соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів;

матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з  військової строкової служби;

одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях;

- забезпечити відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування, придбання ліків, виробів медичного призначення, протезів;

- придбання високофункціонального реабілітаційного, діагностичного та лікувального обладнання, що дасть можливість клініці Українського Науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Зазначені заходи дозволять покращити соціальний захист найбільш вразливих категорій населення.

Перерозподіл у сумі 346,5 млн грн здійснено без залучення додаткових коштів у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству соціальної політики України на 2018 рік.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16432.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове