Міністерство соцiальної політики України


Визначено міста, найбільш дружні для дітей та молоді

11 Грудня 2018, 19:09

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Урядом України оприлюднив перелік міст та громад, які першими від України претендують на міжнародний статус «Громади, дружньої для дітей та молоді».

До переліку увійшли:

- міста Одеса, Львів, Вінниця, Умань (Черкаська область), Кременчук (Полтавська область) та Дружківка (Донецька область).

-  Об’єднані територіальні громади (ОТГ) – Білозерська ОТГ Черкаської області, Біляївська ОТГ  Одеської області , Новоборівська ОТГ Житомирської області, Новознам ”янська ОТГ Полтавської області, Новоукраїнська ОТГ  Кіровоградської області.

Заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна у вступному слові зазначила, що головним чинником  цієї ініціативи є бажання – бажання молоді та кожного мешканця громади бути серед тих, хто робить свою громаду ближчою для дітей та молоді. Також вона підкреслила, що важливим чинником цієї ініціативи є навчання – як врахувати думку один одного при формуванні єдиної загальної системи, яка буде сприяти дітям і молоді розвиватись так, як вони бажають і будувати свою громаду, як вони це бачать. Олександра Чуркіна відзначила, що Україна є першою країною, яка визнала цю ініціативу як національний пріоритет. Мінсоцполітики наразі розробляє законодавчі акти, що передбачають додаткове фінансове стимулювання тих громад, які отримають відзнаку «Громада, дружня до дітей та молоді».

Олександра Чуркіна також вручила представникам міст кандидатські відзнаки «Громада, дружня до дітей та молоді».

 

Довідково

Українські муніципалітети отримали статус Кандидата у рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ, яка впроваджується з 1996 року у 38 країнах світу і вже охопила 3 000 муніципальних округів. В Україні програма стартувала навесні 2018 року після підписання Меморандуму  між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами.

Згідно умов програми, муніципалітет може стати  кандидатом на здобуття статусу «Громада, дружня до дітей та молоді» лише після розробки та офіційного прийняття плану дій з реалізації ініціативи.

Протягом наступних двох-трьох років громади будуть працювати над втіленням планів. ЮНІСЕФ проведе оцінку їх реалізації. Лише якщо результати будуть визнані відповідними, муніципалітет отримує  почесний статус «Громади, дружньої до дітей та молоді».

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16425.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове