Міністерство соцiальної політики України


Запрошення на конференцію проекту "Рука допомоги" м. Львів, 13 грудня 2018 року

11 Грудня 2018, 16:26

Друзі, в цей буремний час у нас є для вас дещо незвичне — хороші новини! 

Відомо, що близько мільйона українців щороку отримують державну допомогу як малозабезпечені. При цьому в третині таких сімей є хоча б один дорослий працездатного віку, який не працює. Причини можуть бути різними — це брак робочих місць у селах, необхідність доглядати хворих родичів чи банальне небажання працювати.

 Десятиліттями єдиним механізмом підтримки таких сімей були соціальні виплати, які «дотягували» їх до прожиткового мінімуму. Проте соцвиплати не роблять людей заможними, натомість призводять до втрати мотивації, зневіри та залежності від держави.

 Війна та окупація принесли новий виклик — забезпечення гідного життя для наших співвітчизників, які були змушені залишити свої домівки.

 Тож Міністерство соціальної політики за підтримки Світового банку наважилось на експеримент: дати можливість цим людям започаткувати власну справу. Навичити їх, заохотити та забезпечити стартовим капіталом. При цьому унеможливити зловживання та махінації та допомогти саме тим, хто цього потребує. Так з’явився пілотний проект «Рука допомоги», який з 2017 року діє у Львівській, Полтавській та Харківській областях та допомагає започаткувати бізнес вимушеним переселенцям та малозабезпеченим сім‘ям.

 Сьогодні, коли позаду більше року роботи, десятки тренінгів та сотні захищених бізнес-планів, ми можемо впевнено сказати — проект вдався! Українці мають вроджений підприємницький хист та багато ідей, які лише потребують підтримки. Жоден із наших учасників не припинив свою діяльність, як це стається із більшістю бізнесів у перший рік. Вони успішно виробляють меблі, печуть хліб, розводять тварин, пишуть програми, навчають дітей та роблять багато інших корисних справ, які приносять прибутки.

 Запрошуємо вас переконатися в цьому, завітавши на першу конференцію для учасників проекту «Рука допомоги», що відбудеться у Львові за участі Міністра соціальної політикиУкраїни Андрія Реви. У заході також беруть участьголова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який є куратором проекту «Рука допомоги» в регіоні, та координатор проекту «Рука допомоги» Інна Шинкаренко.

 У перерві о 12.30 відбудеться прес-брифінг міністра соціальної політики України Андрія Реви.

 Звичайно, ми говоритимемо про цифри, про надходження до бюджету від нових платників, створені робочі місця, про те, як дрібне підприємництво покращує життя не лише собі, а й громаді. Але ми також запрошуємо до слова людей, які наважилися змінити своє життя, втілити давні мрії та започаткувати власну справу. Це і молоді батьки, і фахівці зі стажем, які вирішили працювати на себе, і переселенці, які відновили бізнес, втрачений на окупованих територіях — кожна історія унікальна і по-своєму драматична. Можливо, якщо ви розкажете ці історії, вони надихнуть інших на великі звершення.

 Дата конференції: 13 грудня 2018 року

Місце: готель «Соната», Львів, вул. Морозна, 14 (550 м від залізничного вокзалу)

Час: з 11:00 до 14:30

Реєстрація: з 10.00

Просимо попередньо, до 12:00 12 грудня підтвердити свою участь на e-mail: media@strategi.com.ua , або передзвонити за наступним телефоном: 098-876-99-56.Контактна особа: Богдан Павленко




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16424.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове