Міністерство соцiальної політики України


Держава декларує свої зобов’язання для забезпечення рівних прав і можливостей всіх громадян України

6 Грудня 2018, 16:36

 

Про це заявила Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна на форумі «Основні засади рівного економячного розвитку жінок і чоловіків» за участі представників  органів державної влади, місцевого самоврядування, громадянського суспільства, експертів, представників бізнесу та медіа.

Метою форуму є формування ефективної системи співпраці всіх соціальних партнерів, діяльність яких спрямована на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у суспільстві, розвиток людського капіталу та забезпечення сталого розвитку регіонів.

Під час форуму було обговорено основні напрямки державної політики у сфері рівного економічного розвитку жінок і чоловіків, регіональні аспекти реалізації державних ініціатив та важливість симбіотичної участі громадськості та міжнародних партнерів у цьому процесі.

«Основною проблемою рівного економічного розвитку жінок і чоловіків є доступність до послуг (освітніх, соціальних, адміністративних, послуг охорони здоров’я) та стереотипи. Це є особливо  важливим для жінок які проживають в маленьких містах або у сільській місцевості»,- зазначила Олександра Чуркіна.

Олександра Чуркіна наголосила, що з боку держави є розроблено та прийнято низку нормативних актів, Державну соціальну програму рівних умов чоловіків і жінок до 2021 року, Обов’язковий Національний план виконання резолюції Ради безпеки ООН 1205, розроблений та прийнятий Національний План.

За результатами форуму напрацьовано відповідні рекомендації, які буде направлено на розгляд Уряду. Форум стане платформою для дискусії, обміну досвідом та налагодженням партнерства між представниками громадянського суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування, медіа, бізнес середовища.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16405.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове