Міністерство соцiальної політики України


В Одесі відкрито інсталяцію до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства

6 Грудня 2018, 11:04

2 грудня весь світ відзначав Міжнародний день боротьби за скасування рабства, започаткований ГА ООН 1949 року, коли Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

За статистикою Мінсоцполітики починаючи з 2012 року 654 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, серед яких 70 дітей (42 дівчинки та 28 хлопчиків). Більшість із цих дітей були втягнуті у жебракування, постраждали від сексуальної та трудової експлуатації або були продані власними батьками.

З метою відзначення Міжнародного дня боротьби за скасування рабства та привернення уваги спільноти до проблеми торгівлі людьми, 04 грудня 2018 року заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович спільно з Представництвом МОМ в Україні відкрили в м. Одесі інтерактивну інсталяцію «Небезпеку видно не одразу», яка висвітлює проблему дитячого жебракування.

Інсталяція є частиною загальнонаціональної інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми «Небезпеку видно не одразу», що проводиться протягом 2018 року за участю переможниці Євробачення-2016 Джамали, яка є Послом доброї волі із протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні.

Крім цього, 04 грудня  в Одеській обласній державній адміністрації проведено засідання круглого столу на тему «Впровадження національного механізму протидії торгівлі людьми в Одеській області».

У засіданні круглого столу взяли участь заступник Міністра соціальної політики України Федорович Н.В., заступник голови облдержадміністрації Свічинський В.С., представник Міжнародної організації з міграції, а також представники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, міжнародні експерти, громадські організації тощо.

Метою круглого столу було сприяння підвищенню обізнаності населення стосовно ганебного явища торгівлі людьми, взаємодії та координації цієї роботи у співпраці із суб’єктами взаємодії, громадською спільнотою Одещини та громадськими організаціями щодо надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми, та їх ресоціалізації у суспільному житті.

Присутні учасники круглого столу обговорили діяльність органів виконавчої влади на регіональному та місцевому рівнях щодо протидії торгівлі людьми, а також взаємодію з міжнародними та громадськими організаціями на шляху вирішення проблемних питань.

Відтак, заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович підкреслила, що необхідно проводити більше інформаційно-просвітницьких заходів у районах та ОТГ Одеської області.

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський підкреслив, що наразі в Одеській області планується створення трьох центрів, у яких постраждалі особи матимуть змогу отримати підтримку. Вони будуть розташовані у Білгород-Дністровському та Іванівському районах, а також поблизу міста Одеса».

У Одеському регіоні з 2012 року 43 особи отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Одеська обласна державна адміністрація у співпраці з міжнародними організаціями вживає заходи щодо підвищення обізнаності населення з питань протидії торгівлі людьми, а також проводить активну інформаційну кампанію щодо запобігання потрапляння у рабство.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16396.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове