Міністерство соцiальної політики України


У Києві відбулася інформаційно-просвітницька акція «Від миру в родині – до миру в Україні. Зупинимо насильство стосовно жінок»

27 Листопада 2018, 17:29

 

З нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерного насильства» 26 листопада в приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулася інформаційно-просвітницька акція «Від миру в родині – до миру в Україні. Зупинимо насильство стосовно жінок». В знак солідарності та майбутнього, вільного від насильства, Колонна зала була підсвічена помаранчевим кольором.

Організатором заходу виступила Київська міська державна адміністрація за сприяння та підтримки партнерів: ГО «Ла-Страда-Україна», ГО «Київська Школа Рівних Можливостей» та інших представників громадських об’єднань.

Метою акції було привернення уваги громадськості до проблем насильства за ознакою статі, над жінками та дітьми.

Під час заходу, начальник Служби у справах дітей та сім’ї Валерій Танцюра наголосив на необхідності проведення широкої роз’яснювальної роботи серед учнівської молоді щодо формування не толерантного  ставлення до насильницьких дій.

У заході взяли участь 200 старшокласників столиці, які представили свої творчі проекти-сценки, відеоролики, у яскравих формах казки, німого кіно, які стосувалися проблеми насильства, гендерних стереотипів та гендерної рівності. Вихованці та викладачі Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою представили свій досвід волонтерської співпраці із Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченківського району щодо протидії та запобігання насильству. Окрім дітей до участі у акції «Від миру в родині – до миру в Україні. Зупинимо насильство стосовно жінок» були долучені представники громади, активісти громадських організацій, батьки, вчителі.

Під час заходу відбувся флеш-моб «Наші долоньки проти насильства», під час якого діти «на долоньках» писали свої побажання. Окрім того, відбулася презентація вистав гендерного інтерактивного театру ГО «Київської школи рівних можливостей», де учні гімназії №318 «Міленіум» представили проникливий виступ «Квіти життя», а вихованці спеціалізованої школи №187 презентували  проникливий виступ «Ми хочемо жити без війни!». 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16332.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове