Міністерство соцiальної політики України


За підтримки Мінсоцполітики в Державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» проходить перша інклюзивна оздоровча зміна для дітей з інвалідністю

23 Листопада 2018, 15:57

 

22 листопада 2018 року в Державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» за підтримки Міністерства соціальної політики та громадської організації «Всеукраїнське Об’єднання «Розвиток. Розвиток» відбулося засідання круглого столу на тему: «Інклюзивність у дитячому оздоровленні та відпочинку: шляхи розвитку». Метою даного круглого столу є обговорення та вироблення рекомендацій для впровадження інклюзивності в сферу дитячого оздоровлення та відпочинку.

В заході взяли участь: заступник директора Департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення – начальник відділу координації діяльності служб у справах дітей Міністерства соціальної політики України - Вовк Володимир Семенович, державний експерт з питань інституалізації дитячих інтернатних закладів Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерство соціальної політики України - Солодка Анастасія Сергіївна, керівник Управління санаторно-курортних закладів - Слободянюк Дмитро Павлович, голова Громадської Організації «Всеукраїнське Об’єднання «Розвиток. Розвиток» - Борзова Ірина Наумівна, консультант апарату Прем’єр-міністра  України з питань інклюзивної політики - Самойленко Олеся, консультант апарату Прем’єр-міністра України з питань інклюзивної політики - Побережнюк Максим, член правління ГО «ТО «Студія Дімфо» - Крепець Ірина, інструктор-методист у справах глухих Київської ТО УТОГ - Дьяченко Надія Дмитрівна, перекладач УТОГ - Степанюк Наталія, керівник Київського осередку ГО «Всеукраїнське Об’єднання «Розвиток. Розвиток» - Попіль Юлія, викладач жестової мови навчально-ребілітаційного центру №6, громадська діячка, перекладач он-лайн випусків новин програми ТСН, керівник творчого інклюзивного колективу «Соняшник» - Радченко Тетяна, заступник голови Громадської організації «ВО «Даун Синдром» - Гнатик Тетяна,  координатор з розвитку ресурсів Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Дворський Ігор, представник Фонду «Майбутнього» - Супрун Світлана, експерт проекту Світового банку «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» - Черкашина Людмила Борисівна та працівники дитячого центру.

Взагалі, інклюзія – це спосіб мислення та дії, який дає змогу кожній особі почуватися захищеною і знати, що її сприймають і поважають. На сьогодні питання інклюзії є дуже важливими, особливо в освіті.

Але питання інклюзії варто розглядати не тільки в аспекті створення доступного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами. Інклюзія в широкому сенсі передбачає створення рівних можливостей для всіх категорій дітей в Україні. Жоден з них не має відчувати себе іншим – і це головне завдання інклюзії.

Міжнародний дитячий центр «Артек» є місцем для відпочинку та оздоровлення дітей, зараз тут проходить перша в Україні зміна для дітей з інвалідністю, у якості проекту майбутнього всієї системи оздоровлення та відпочинку дітей в Україні. Тому є надія, що Артек стане ініціатором цілого інклюзивного руху в Україні. На його базі і проводиться даний круглий стіл, на якому піднімались такі теми для обговорення як: забезпечення рівного доступу дітей з інвалідністю до оздоровлення та відпочинку; узагальнення практичного досвіду щодо формування та становлення інклюзивного середовища; шляхи впровадження інклюзії в практиці дитячих оздоровчих закладах.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16318.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове