Міністерство соцiальної політики України


Україна та Литовська Республіка розвиватимуть двостороннє співробітництво у сфері трудової міграції

22 Листопада 2018, 16:07

Двадцять другого листопада у Міністерстві соціальної політики України відбулась зустріч з  представниками Міністерства соціального захисту й праці Литовської Республіки.

 Від України на зустрічі головував Міністр Андрій Рева, а  литовську делегацію очолила Віце -  міністр соціального захисту й праці Литовської Республіки Єгле Радишаускене.

Захід проходив у форматі обговорення майбутньої Угоди між Україною та Литвою у сфері трудової міграції щодо працевлаштування і співпраці.

«Привід, з якого ми зустрічаємося зараз, має величезне значення для України, - сказав Міністр соціальної політики України Андрій Рева. -  Адже ми продовжуємо вибудовувати стосунки з Литвою на принципово нових взаєминах, засадах цивілізованого світу, як незалежні держави». 

Попередні домовленості про заключення нової Угоди між Урядами Литовської Республіки та України були досягнуті під час візиту Президента України Петра Порошенка до Республіки в грудні минулого року.  Також пропозиції про співпрацю було підтверджено в ході робочої поїздки до Литовської Республіки Міністра соціальної політики України Андрія Реви та Першого заступника Міністра Ольги Крентовської у квітні 2018 року. 

Запропонований Литовською стороною проект Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Литовської Республіки про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції узгоджено в робочому порядку Українською стороною. 

Наступним кроком стане візит делегації Уряду України до Литовської Республіки, під час якого буде продовжено підготовку тексту проекту Угоди, про що Кабінетом Міністрів України було прийнято відповідне рішення 10 жовтня 2018 року.  

 Майбутнє співробітництво базуватиметься на основі рівноправності та взаємної вигоди.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16305.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове