Міністерство соцiальної політики України


З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований у 2007 році Європейським Парламентом, на Львівщині відбулась Всесвітня акція «Хода за свободу/Walk for Freedom»

22 Жовтня 2018, 16:07

 

Мета заходу - привернути увагу суспільства до проблеми торгівлі людьми, ознайомити мешканців області з її основними формами та ризиками.

«Проблема торгівлі людьми на сьогодні є дуже актуальною. І є велика ймовірність будь-кому з нас втрапити в таку ситуацію. Тому сьогодні, коли Європа відзначає День боротьби з торгівлею людьми, ми провели ходу, щоб привернути увагу мешканців Львівщини до цієї проблеми. На Львівщині станом на сьогодні встановлено вже 28 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми. І найбільша кількість статусів це трудова і сексуальна експлуатація. Ми також не повинні забувати про такі види експлуатації як втягнення в злочинну діяльність, вилучення та продаж органів, втягнення в примусове жебрацтво. Вважаю, що кожен з нас на своєму місці повинен робити все, щоб мінімізувати таку небезпеку. Також ми хотіли привернути і увагу роботодавців, адже заробітна плата в конвертах, сумнівні умови, відсутність належного соціального пакету веде до того, щоб люди погоджуються на пропозиції, які можуть стати для них небезпечними», - зазначила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Учасники акції у темному одязі з чорними парасольками, символом боротьби проти рабства, із надписом «WalkForFreedom» та наліпками «ПротиДІЙ торгівлі людьми» пройшли ходою вулицями Львова. Під час акції волонтери роздавали інформаційні буклети львів’янам та гостям міста.

До «Ходи за свободу» доєднались: Студентська рада Львова,  БО БТ «100% життя», ГО «Центр «Жіночі перспективи», ЛБФ «Солдатські матері – за нову армію»,  представники профспілок Львівщини, молодіжні громадські організації, представники структурних підрозділів ОДА, Львівського обласного центру зайнятості, ГУ НП у Львівський області тощо. Також до ходи долучались перехожі.
На Львівщині акція відбулась в усіх районних центрах та містах обласного значення. Загалом в області проведено 26 таких заходів.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16129.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове