Міністерство соцiальної політики України


З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми вулицями Сум пройшла «Хода за свободу»

19 Жовтня 2018, 10:43

 

«Хода за свободу/Walk for Freedom» – це мовчазна і мирна хода, яка пройшла вулицями обласного центру на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Її метою також є  підвищення рівня обізнаності жителів місцевої громади щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему.

Організовано акціюДепартаментом соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації спільно з ГО «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини», за підтримки Міністерства соціальної політики України, Представництва неурядової громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної Організації з Міграції та місцевих адміністрацій.

«На сьогодні однією з глобальних проблем, що потребують вирішення, залишається сучасне рабство. Воно є міжнародним злочином, оскільки для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень. Сьогоднішній захід – це ще одна можливість попередити людей про сучасні ризики та налагодити діалог з громадою», зазначив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Дубровський, звертаючись до учасників акції.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Мусіяка додала, що усі постраждалі від торгівлі людьми, мають можливість отримати підтримку від держави. «Звернувшись до місцевої державної адміністрації, кожен хто потрапив у таку біду, має право на отримання відповідного статусу. Це, у свою чергу, дає можливість отримати повний спектр допомоги: медичної, правової, соціальної, а також одноразової матеріальної допомоги», підкреслила Людмила Мусіяка.

Слід зазначити, що у всьому світі вказана акція проводиться вже п’ять років поспіль. Минулого року до неї долучилися жителі 400 міст з 50 країн світу. Цьогоріч за ініціативи Мінсоцполітики та підтримки вищевказаних організацій дана акція відбудеться в усіх містах України.

У Сумах «Хода за свободу» зібрала більше 100 небайдужих до проблеми рабства людей. У ній взяли участь усі суб’єкти взаємодії, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми Сумської обласної державної адміністрації, районної державної адміністрації та міської ради. До акції також долучилися студенти вишів міста. Під час офіційної частини заходу волонтерами роздано тематичні флаєри та листівки.

Насамкінець, учасники «Ходи за свободу» випустили в небо 50 кульок чорного кольору з номером Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (527*).

 

Довідково. Європейський день боротьби з торгівлею людьми започатковано Європейським парламентом 18 жовтня 2007 року. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.

Підтримку постраждалих від ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ у Сумській області здійснюють:

- Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА

м. Суми, пров. 9 травня, 2 (0542)60-02-08

- ГО «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини»

м. Суми, вул. Площа Незалежності 3, офіс 412

(099)377-68-27 (063)149-49-03

Ligasoc.sumy@gmail.com 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16104.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове