Міністерство соцiальної політики України


До уваги ЗМІ

18 Жовтня 2018, 10:45
20 жовтня 2018 року жителі та гості міста Києва візьмуть участь у глобальній щорічній акції з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який світова спільнота відзначає 18 жовтня.

 

 Дата: 20 жовтня 2018

Час реєстрації: 13:00, тривалість – 3 години

Місце: Майдан Незалежності

(біля скульптури “Св. Архистратиг Михаїл”)

Офіційні хештеги: #WalkForFreedom

#ПротиДІЙТоргівліЛюдьми

 

 

Всесвітня акція проти торгівлі людьми Walk for Freedom 2018, м. Київ

 

20 жовтня 2018 року жителі та гості міста Києва візьмуть участь у глобальній щорічній акції з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який світова спільнота відзначає 18 жовтня. Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгiвлi людьми, поширення важливої інформації про тенденції її розвитку та небезпеку, яку вона становить.

Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок, хлопців та дівчат, які зараз знаходяться у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні в 2018 році до акції долучились усі обласні та більшість районних центрів країни (понад 200 населених пунктів). Небайдужі громадяни вийдуть на вулиці своїх міст аби об’єднати зусилля для подолання хвороби 21-го століття – сучасного рабства. Walk for Freedom в Україні розпочалася 18 жовтня в обласних та районних центрах та закінчиться фінальною для 2018 року Ходою у м. Києві 20 жовтня.

Акція буде проведена у співпраці Міністерства соціальної політики України, Представництва неурядової громадської організації А21, ОБСЄ та МОМ.

Walk for Freedom у м. Києві розпочнеться на площі Майдан Незалежності біля скульптури “Св. Архистратиг Михаїл”, де буде встановлено невелику сцену, заплановано провести виступи за участю представників Міністерства соціальної політики України, Київської міської державної адміністрації та громадських організацій для того, щоб розповісти про реалії торгівлі людьми в світі та Україні, роздати інформаційні листівки та поспілкуватись з перехожими.

У рамках заходу ми плануємо провести ходу за маршрутом: від Майдану Незалежності (Лядських воріт) по вул. Хрещатик, вул. Богдана Хмельницького, вул. Володимирській, Володимирському проїзду, вул. Михайлівській, до Лядських воріт на Майдані Незалежності.

Учасники будуть одягнені в одяг чорного кольору, в руках будуть чорні парасолі з логотипом “Walk for Freedom”.

Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Істина полягає в тому, що без усвідомлення проблеми, її важко подолати. Ми щиро бажаємо через акцію Walk for Freedom розвивати діалоги, які будуть сприяти покращенню підтримки постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні.

 

Детальніше - за посиланням




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16083.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове