Міністерство соцiальної політики України


У Києві обговорили кращі практики у сфері протидії торгівлі

11 Жовтня 2018, 20:06

 

11 жовтня 2018 року заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович виступила на Конференції «20 років Програми протидії торгівлі людьми: досягнення та шлях вперед», організованою Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції,  із доповіддю стосовно досягнення Уряду України у сфері протидії торгівлі людьми.

«Впродовж декількох років ми маємо відпрацьований механізм співпраці з міжнародними та громадськими організаціями, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, завдяки якій посилилася ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми, а також покращився механізм перенаправлення постраждалих осіб до відповідних структур», зауважила  Наталія Федорович.

Заступник Міністра наголосила на тому, що 2017 рік був надзвичайно успішним не тільки тому, що  Україну підвищили у рейтингу країн з протидії торгівлі людьми, який щорічно готується Держдепом США, але й тому, що завдяки тісній співпраці суб’єктів Національного механізму взаємодії, а також міжнародних і громадських організацій в Україну вдалося повернути двох громадян України з Бразилії, яких було втягнуто у злочинну діяльність із перевезення наркотичних речовин.

Заступник Міністра зауважила, що наразі перед Урядом України постала серйозна проблема – це засудження більше 300 громадян України на території Російської Федерації у зв’язку їх втягнення у злочинну діяльність із перевезення та розповсюдження наркотичних речовин. «Це одне з питань, яке слід підіймати на міжнародному рівні, оскільки дотримання прав громадян  є пріоритетним напрямком діяльності Уряду України», -наголосила Наталія Федорович.

З метою подолання проблеми торгівлі людьми в Україні за ініціативи Мінсоцполітики проводяться Всеукраїнські інформаційні кампанії, зокрема, до 30 липня (Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми) та 18 жовтня (Європейського дня боротьби з торгівлею людьми).

Однією зі сфер, яка потребує посиленої уваги є робота з дітьми у напрямку протидії торгівлі людьми. Тому, в минулому році за підтримки Представництва МОМ в Україні – Агентства ООН з питань міграції Мінсоцполітики провело навчання для керівників служб у справах дітей з питань запобігання потрапляння дітей у ситуації торгівлі людьми, а також виявлення дітей, які постраждали від торгівлі людьми.

На завершення заступник Міністра висловила сподівання, що Конференція дозволить обговорити кращі практики у сфері протидії торгівлі людьми та напрацювати механізми майбутньої співпраці.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16047.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове