Міністерство соцiальної політики України


У Верховній Раді відбулись слухання на тему: „Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних групˮ

11 Жовтня 2018, 17:24

10 жовтня 2018 року у Верховній Раді України відбулись Парламентські слухання на тему: „Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих та місцевих органів виконавчої влади, депутати різних рівнів, представники міжнародних організацій, громадських об’єднань.

На заході із доповіддю виступили Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович, народний депутат України Ірина Суслова.

Під час Парламентських слухань виступила Віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка акцентувала увагу на важливості врахування гендерних підходів в діяльності органів влади, прийняття нових документів – Національного плану до 2021 року щодо виконання заключних рекомендацій Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок, змін до Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325.

Наталія Федорович зазначила, що жінки з інвалідністю, жінки похилого віку, особливо у сільській місцевості, внутрішньо переміщені жінки, ВІЛ-позитивні, наркозалежні жінки, а також жінки із національних меншин стикаються з множинною дискримінацією.

„Нерівність між жінками і чоловіками підтримується стереотипами про соціальні ролі жінки та чоловіка. Часто жінки стикаються з дискримінацією в суспільст  ві, на робочому місці, в родині. Гендерні стереотипи підживлюють нерівність між жінками і чоловіками в економічній та політичній сферахˮ, наголосила Наталія Федорович.

Заступниця Міністра соціальної політики окреслила основні шляхи розширення участі жінок у політиці, розширення економічних можливостей жінок, зокрема, жінок з числа внутрішньо переміщених осіб, жінок з інвалідністю, постраждалих від домашнього насильства, сільських жінок.

Наталія Федорович акцентувала увагу на результатах інтеграції гендерних підходів у різні сфери життя суспільства, які відбулися протягом останніх трьох років. Гендерний акспект враховано у стратегічних документах у сфері прав людини, подолання бідності, управління державними фінансами, розроблено Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ.

„Дискримінація є однією з головних перешкод досягнення ґендерної рівності. Без вирішення гендерних проблем з фокусом на вразливі групи населення ми не зможемо говорити про побудову в Україні соціально справедливої, стабільної державиˮ, - зазначила Наталія Федорович.

За результатами Парламентських слухань центральним та місцевим органам виконавчої влади будуть надані рекомендації щодо запобігання та протидії дискримінації жінок з вразливих соціальних груп.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16046.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове