Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики використовує нові методи боротьби з торгівлею людьми

2 Жовтня 2018, 17:31

 

З метою зниження рівня потрапляння громадян у ситуацію торгівлі людьми,  01-02 жовтня 2018 року Мінсоцполітики провело семінар для інспекторів з питань праці з усіх областей на тему «Роль інспекторів праці у роботі національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми».

Мета семінару – підвищення рівня обізнаності інспекторів з питань праці у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема щодо основних тенденцій у цій сфері.

Крім того, однією з цілей проведення семінару є залучення до Національного механізму взаємодії Державної служби України з питань праці.

Зі вступним словом виступили заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович, голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, а також керівник програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні – Агенства ООН з питань міграції Катерина Арданьян.

Наталія Федорович наголосила учасникам на важливості залучення інспекторів з питань праці, оскільки питання  подолання примусової праці є одним із пріоритетних завдань  Уряду України.

Учасники протягом 2-х днів мали нагоду вивчити основні методи виявлення випадків торгівлі людьми та ідентифікації жертв. Крім того, учасники також ознайомилися з міжнародним досвідом залучення інспекторів праці до діяльності у сфері протидії торгівлі людьми у Фінляндії.

 

  

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16043.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове