Міністерство соцiальної політики України


У разі подання заяви упродовж двох місяців з початку опалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону

5 Жовтня 2018, 11:01

 

Зазначив директор Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Михайло Дубровський під час апаратної наради.

«Місцеві підрозділи соціального захисту населення самостійно (без звернень громадян) здійснюють розрахунок житлової субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у неопалювальному сезоні. Для автоматичного перепризначення субсидій без звернення громадян органи соціального захисту населення збирають необхідну інформацію упродовж 10 днів.  Після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії та інформують про прийняте рішення громадян», - поінформував Михайло Дубровський.

Наразі на Сумщині кількість домогосподарств, які підлягають автоматичному перерахунку житлової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний період становить близько 127 тисяч.

Між тим, він пояснив, що є родини, які відповідно до законодавства не можуть отримати житлову субсидію за автоматичним перерахунком. Тому вони мають звернутися на початку опалювального сезону з новою заявою та декларацією. Це родини:

які орендують житло;

внутрішньо переміщених осіб;

які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб.

За статистичними даними на 01.09.2018 субсидій нараховано на загальну суму 1340 млн. гривень проти 1750,7 млн. гривень за аналогічний період минулого року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16022.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове