Міністерство соцiальної політики України


Привітання Міністра соціальної політики України Андрія Реви з нагоди Дня усиновлення

28 Вересня 2018, 11:23

10 років тому було прийнято Указ Президента України про відзначення 30 вересня Дня усиновлення. Недаремно саме в день християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії ми відзначаємо і свято людяності, милосердя, великодушності, поріднення дітей та батьків, які знайшли одне одного.

Діти – найдорожче багатство  в житті кожної людини. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

Тому головне завдання дорослих, захистити   дитину та її права, а особливо  право на сім’ю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ми повинні  повернути їм те, що, волею долі, у них відібрало життя, – віру в добро і справедливість, а найголовніше – батьківську любов.

Усиновлення – це особливе батьківство,  коли дитина виношується не під серцем а в самому серці,  воно включає в себе велике щастя, і разом з тим велику жертовність, це благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей виношують  та приймають в свої серця усиновлених  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому цей день став святом здійснення найзаповітніших дитячих мрій та народженням щасливих українських родин.

За період з 2008 по 2017 роки в Україні було усиновлено 27 035  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них в сім’ї громадян України –  18 748.

Слухаючи історії про усиновлення дітей та спостерігаючи за їхнім життям розуміємо, що батьки-усиновлювачі особливі люди, здатні на прийняття рішень, здійснення життєво-значимих вчинків заради щастя дитини. Усиновлення заслуговує на повагу та шану оточуючих.

Найщиріші слова поваги з нагоди  цього свята всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам! Ви розділили з дітьми свою любов і душевне тепло, почули такі довгоочікувані слова «тато» і «мама».

Заради того, щоб дитина була захищеною та  щасливою працюють багато людей в державних структурах, службах у справах дітей, закладах, громадських та благодійних організаціях.  Прийміть наші вітання з днем усиновлення.

Посаджені Вами зерна добра й любові обов’язково проростуть в дитячих душах!




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15974.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове