Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Автоматичне осучаснення пенсій почнеться з 1 березня 2019 року

26 Вересня 2018, 14:57

 

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів в інтерв'ю журналістам, що у березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій за впровадженою Пенсійною реформою формулою - сумою 50-ти відсотків зростання рівня інфляції та 50-ти відсотків зростання середніх зарплат за 2018 рік.

"Якщо інфляція цього року буде 12 відсотків, як прогнозують, то до розрахунку береться 6 відсотків. Фонд оплати праці зріс за вісім місяців на 25 відсотків, тобто, до розрахунку береться 12,5 відсотків. У сумі це 18,5 відсотки. Це означає, що зростання пенсій відбудеться до 20 відсотків від тих розмірів пенсій, які є сьогодні", - пояснив Андрій Рева.

Разом із тим, оскільки 2018 рік ще не завершився, а, відповідно, точні показники за якими буде проводитись індексація пенсій не відомі, розрахунки ґрунтуються на тенденціях економіки та мають приблизний характер.

Міністр також пояснив чому автоматичне осучаснення пенсій відбудеться саме з першого березня - адже офіційні показники інфляції та росту середніх зарплат за 2018 рік будуть готові у лютому місяці, після чого будуть проведено розрахунки та виплати відповідно до прийнятої постанови Уряду.

Він окремо зупинився на питанні підвищення пенсій для військовослужбовців, які у 2018 році зросли майже на 50 відсотків, в середньому, на 1500 гривень.

"З першого січня ми забезпечимо зростання військових пенсій ще на 25 відсотків, як це передбачено відповідною постановою Уряду, і на це також потрібні додаткові кошти. На сьогодні в Державному бюджеті на 2019 рік передбачено 166 мільярдів гривень, з них 139 мільярди це дотації пенсій для цивільних, і 27 мільярдів підуть на виплати пенсій військовим",- заявив урядовець.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15950.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове