Міністерство соцiальної політики України


Запобігання та протидія гендерно зумовленому та домашньому насильству стало темою для обговорення правників і науковців на IV Львівському форумі кримінальної юстиції

24 Вересня 2018, 10:30

 

21 вересня 2018 року в рамках IV Львівського форуму кримінальної юстиції «Кримінальна юстиція: quo vadis?» було проведено панельну дискусію на тему «Гендерно обумовлене насильство: ключові напрями реформування національного кримінального права».

У дискусії взяли участь Хавронюк М.І., директор з наукового розвитку Центру політико-правових реформ, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор, Стефанів Н.С., суддя Верховного Суду України, Христова Г.О., експертка з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, Харитонова О.В., доцентка кафедри кримінального права №1 Національного юридичного університету ім. Ярослава мудрого, Левко В.Б. суддя Дніпровського районного суду м. Києва, представник Мінсоцполітики, провідні українські експерти та фахівці-правники.

Під час обговорення були розглянуті питання міжнародних стандартів протидії гендерно обумовленому насильству, основні зміни у законодавстві, пов’язані з реалізацією положень Стамбульської конвенції, національної кримінально-правової рамки протидії домашньому насильству.

Також, учасникам Форуму було презентовано публікацію Хавронюка М.І. «Роз’яснення щодо змін у кримінальному законодавстві у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» (опубліковану за підтримки Посольства Великої Британії в Україні, Фонду ООН у галузі народонаселення та Мінсоцполітики) та науково-практичний посібник Харитонової О.В. «Ключові засади гендерної політики в кримінальному праві України та основні напрями реформ щодо протидії насильству стосовно жінок та домашньому насильству».




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15931.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове