Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики прискорює роботу з придбання та будівництва житла для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - Андрій Рева

12 Вересня 2018, 12:55

 

12 вересня 2018 року Уряд на своєму засіданні прийняв постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа”.

Розробленою Міністерством соціальної політики України постановою вносяться зміни до зазначеного Порядку та розширяються можливості щодо нового будівництва дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а саме, передбачається зняття граничної вартості для будівництва дитячих будинків сімейного типу та збільшення площі приміщень малого групового будинку на 10 дітей до 300 кв. метрів.

Також постановою відмінено вимоги до внутрішніх складових приміщення для малого групового будинку, що надасть змогу місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування підходити індивідуально до будівництва відповідно до потреб громади, враховуючи рекомендації, визначені Мінрегіоном за погодженням Мінсоцполітики щодо будівництва та внутрішнього облаштування.

"Постанову розроблено з урахуванням пропозицій місцевих органів влади, Мінрегіону, і вона дозволить прискорити роботу по придбанню і будівництву житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Мінсоцполітики виконує завдання Прем'єр-міністра щодо закупівлі житла для дітей-сиріт, і в кінці року відзвітує про виконання цього доручення, а зараз разом з Мінрегіоном розпочинає наступну фазу - будівництво малих групових будинків і дитячих будинків сімейного типу", - заявив Андрій Рева.

За словами Міністра, будівництво малих групових будинків сприятиме оптимізації мережі закладів та надасть змогу дітям проживати в умовах, наближених до сімейних.

Міністр також зазначив, що реалізація цього нормативно-правового акта посилюватиме правове регулювання реалізації прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15874.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове