Міністерство соцiальної політики України


Захист прав українців, які працюють у Польщі, на порядку денному міждержавної співпраці України та Республіки Польща

5 Вересня 2018, 16:11

 

5 вересня 2018 року Міністр соціальної політики України Андрій Рева провів двосторонню зустріч з Міністром сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща Елжбєтою Рафальською в рамках Економічного форуму у Криниці.

Під час зустрічі було обговорено питання співробітництва в соціальній сфері, страхування і захисту прав працівників, обміну досвідом та інформацією. Польська сторона висловила особливе зацікавлення можливістю вивчення українського досвіду надання населенню електронних послуг в сфері соціального захисту та державної підтримки новонароджених дітей.

Окремим питанням, яке порушив Міністр Андрій Рева під час зустрічі, стала необхідність посилення захисту прав українців, які працюють на території Республіки Польща. Відповідно, українською стороною було наголошено на необхідності пришвидшення опрацювання проекту двосторонньої Угоди про короткострокове працевлаштування та Меморандуму про співробітництво між міністерствами про взаємодію і обмін інформацією з питань трудової міграції (проекти відповідних документів було передано польській стороні ще у 2016 році).

За результатами зустрічі сторони обмінялися запрошеннями здійснити візити до Києва та Варшави для продовження предметних переговорів з порушених питань.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15850.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове