Міністерство соцiальної політики України


Наглядова рада Українського фонду соціальних інвестицій ухвалила новий Регламент (Посібник) діяльності УФСІ та перевірила стан реконструкції окремих об’єктів, розташованих у Харківській області

30 Серпня 2018, 16:36

30 серпня у місті Дергачі, Харківської області, було проведене виїзне засідання наглядової ради Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ). Головним питанням порядку денного було затвердження нового Регламенту (Посібника) діяльності Фонду.

 

«Затверджуючи новий Регламент УФСІ, ми завершуємо етап оновлення Українського фонду соціальних інвестицій, який тривав з минулого року. Діяльність Фонду стала значно прозорішою,   більш відкритою та ефективнішою. Мою точку зору також поділяють міжнародні донори, які саме через УФСІ надають Україні грантові кошти на вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб», - відзначив Міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова наглядової ради Українського фонду соціальних інвестицій. 

 

У оновленій редакції Регламенту (Посібнику) з’явились розділи, які стосуються:

 

 

«Новий Регламент (Посібник) став сучасним, чітким та стислим документом, який регламентує усі напрямки діяльності Фонду. Ухвалений сьогодні документ засвідчує готовність УФСІ працювати прозоро і з дотриманням високих стандартів та принципів доброчесності. Він містить всі необхідні положення та процедури, які суттєво модернізують роботу УФСІ у сфері закупівель. Відповідні положення були розроблені на основі нових правил закупівель Світового банку. Ми, за підтримки наглядової ради, робимо все, щоб діяльність УФСІ відповідала сучасним вимогам, які стосуються впровадження інвестиційних проектів за кошти міжнародних донорів», - повідомив Андрій Лактіонов, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій.  

 

Члени наглядової ради також перевірили хід ремонтів об’єктів соціального житла для переселенців у селищі міського типу Золочів та у місті Дергачі, відзначивши високу якість виконаних робіт. За кілька місяців, після завершення ремонтів у новому соціальному гуртожитку в Золочеві зможуть поселитись 56 переселенців. Ще 72 переселенці отримають нове житло у Дергачах.

 

До середини 2019 року у рамках проекту«Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V» за грантові кошти Уряду Німеччини Український фонд соціальних інвестицій створить 17 об’єктів соціального житла для 770 осіб. Географія впровадження проекту – Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області та місто Львів. 5 об’єктів вже введено в експлуатацію і житло отримали 123 переселенці.  

 

Незабаром Український фонд соціальних інвестицій розпочне новий проект для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI». Безповоротна фінансова допомога у сумі 9 млн. євро надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний Банк Розвитку KfW. Грантові кошти будуть спрямовані у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні  Україні райони Донецької і Луганської областей. Новий проект, де акцент робиться на створенні соціальних квартир, допоможе близько 1000 внутрішньо переміщеним особам отримати соціальне житло. Проект триватиме 4 роки. 

 

Загалом за 18 років своєї діяльності Фонд та місцеві громади виконали понад 1200 мікропроектів у всіх регіонах України. Понад 1,4 мільйонів українців отримали користь від проектів УФСІ.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15818.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове