Міністерство соцiальної політики України


Розроблено додаткові гарантії батькам для поєднання трудової діяльності та сімейних обов’язків

29 Серпня 2018, 13:54

 

29 серпня на засіданні Уряду прийнято рішення схвалити розроблений Міністерством соціальної політики проект Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)”.

Зазначений проект нормативного акту створений з метою забезпечення соціальних гарантій усім працівникам без дискримінації за ознакою статі.

З метою забезпечення таких гарантій, вносяться відповідні зміни до Кодексу законів про працю України та Закону України „Про відпустки”, згідно з якими, зокрема, на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.

Реалізація таких норм сприятиме забезпеченню рівних умов і можливостей для виконання реалізації батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей і догляду за ними.

З цією метою норми законодавства про працю приводяться  у відповідність до норм Сімейного кодексу України, Закону України „Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків” з урахуванням їх адаптації до законодавства та стандартів Європейського Союзу у соціально-трудовій сфері.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15812.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове