Міністерство соцiальної політики України


В Україні впроваджується механізм екстреного реагування на випадки насильства

22 Серпня 2018, 13:37

Урядом 22 серпня 2018 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього  насильства та насильства за ознакою статі”.

Згідно з цією постановою Кабінету Міністрів України мобільні бригади як спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства, надаватимуть їм психологічну допомогу та фахові консультаційні послуги із виїздом у територіальні громади, а також у телефонному режимі.

 

Функціонування таких мобільних бригад сприятиме підвищенню спроможності територіальних громад забезпечувати доступ їхніх мешканців до якісних  соціальних і реабілітаційних послуг та екстрене реагування на випадки насильства суб’єктами, що реалізують заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

 

Перші мобільні бригади було створено в межах проекту „Посилення гуманітарної відповіді на  потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України: зміцнення міжвідомчої системи попередження і подолання ґендерно обумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров’я”, реалізацію якого розпочато в листопаді 2015 року  Міністерством соціальної політики  у співпраці з Міжнародним благодійним фондом „Українська фундація громадського здоров’я” за фінансової підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.

Проект реалізується у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій,  Київській, Львівській, Одеській,  Харківській та Херсонській областях, а також на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей України. Загалом на сьогодні функціонує 46 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15770.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове