Міністерство соцiальної політики України


Охоплення санаторно-курортним лікуванням після переходу на адресність збільшилось на 29%

8 Серпня 2018, 17:09

Адресним санаторно-курортним лікуванням з початку 2018 року забезпечено 5 485 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. За результатами перших семи місяців цього року охоплення санаторно-курортним лікуванням зросло на 29% порівняно з тим же періодом минулого року.

Держава фінансує 100% вартості курсу лікування потерпілих і проживання їх супроводжуючих осіб у санаторно-курортних закладах за їх вибором.

З метою підвищення ефективності соціальних послуг, що надаються за кошти ФССУ, з 2017 року санаторно-курортне лікування потерпілих на виробництві здійснюється за адресним механізмом. Зокрема, відповідно до нового порядку особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. Також після переходу на адресність кількість закладів, у яких потерпілі проходять лікування, зросла у понад три рази.

У разі самостійного придбання потерпілим путівки, Фонд компенсує її вартість у розмірі, що не перевищує граничні розміри витрат, встановлені правлінням ФССУ.

Періодичність отримання санаторно-курортного лікування за кошти ФССУ:

– особи з інвалідністю І групи – щороку;

– особи з інвалідністю ІІ групи – один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації (ІПР);

– особи з інвалідністю ІІІ групи – один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.

У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком МСЕК, Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15727.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове