Міністерство соцiальної політики України


ПротиДій торгівлі людьми - акція на Центральному та Південному вокзалах Києва

3 Серпня 2018, 09:46

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Міністерством соціальної політики спільно з міжнародною компанією А21 було проведено акції на локаціях Центрального та Південного залізничних вокзалах міста Києва.

Поруч зі стендами постійно знаходились активісти разом із співробітниками поліції, які  розповідали подорожуючим та перехожим про існуючу проблему торгівлі людьми з прикладами реальних ситуацій, та надавали поради щодо основних аспектів безпечного працевлаштування, навчання, та подорожей. Також, вони звертали особливу увагу дорослих та дітей на виконання правил інтернет-безпеки, задля мінімізації ризиків стати жертвою злочину через соціальні мережі.

Людям надавались інформаційні матеріали зі загальними статистичними даними про ситуацію торгівлі людьми в Україні і Світі та з переліком основних правил безпеки.

Також, на Південному вокзалі були встановлені 2 великі монітори, на яких безперервно транслювались тематичні соціальні ролики, а на Центральному вокзалі ці ж ролики транслювались на головному моніторі.

 Час від часу в супроводі поліцейських в цивільному, співробітники однієї з громадських організацій ходили на те місце,  де фіксувалася значна кількість випадків вербування людей, та поширювали там інформаційні матеріали. Під час одного з таких рейдів, учасники акції зустріли потерпілого від злочину торгівлі людьми, який розповів, що втік із полону декілька місяців тому.

Акція в рамках кампанії "ПротиДій ТоргівліЛюдьми" була сприйнята людьми позитивно, багато людей були дійсно зацікавлені, деякі вже чули про цю проблему. Та все ж, поширеною ситуацією є те, шо люди часто не знають, що торгівля людьми  - це не лише сексуальна експлуатація чи незаконна трансплантація органів. Насправді це  поняття включає значно більше форм, в які втягують все більше різних груп людей із різним соціальним статусом, освітою та рівнем матеріального забезпечення.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15720.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове