Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики обговорили реалізацію проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні»

20 Липня 2018, 15:33

 

19 липня 2018 року у Мінсоцполітики відбулася зустріч Першого заступника Міністра соціальної політики Ольги Крентовської з представниками Міжнародної організації праці (МОП) – старшим спеціалістом з питань зайнятості Групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт) Даніелою Зампіні, старшим технічним радником проекту МОП „Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні” Джемалом Ходжічем, з питань подальшої спаівпраці.

У заході також взяли участь співробітники Директорату розвитку ринку праці та зайнятості Мінсоцполітики, Державної служби зайнятості, проектний менеджер Офісу реформ Кабінету Міністрів України Ольга Макогон, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук.

Учасники зустрічі обговорили питання реалізації вказаного проекту, зокрема створення можливостей зайнятості для внутрішньо переміщених осіб та громадян в районах, що постраждали від конфлікту на Сході України.

Ольга Крентовська наголосила на необхідності вдосконалення чинних законодавчих актів, що регулюють соціально-трудові відносини, зокрема вдосконалення механізмів управління ринком праці, розвитку професійних навиків учасників ринку праці, зміцнення соціального діалогу.

Напередодні представниками МОП було здійснено моніторингові візити до пілотних Херсонської та Рівненської областей. Наразі готується аналітичний звіт щодо ситуації на ринку праці в зазначених регіонах для визначення шляхів комплексного вирішення проблем зайнятості.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо пріоритетів у досягненні цілей проекту, зокрема розвитку активних програм працевлаштування, адаптації до українських реалій найкращих світових практик, зміцненню кадрового потенціалу служб зайнятості.

«Послуги у сфері зайнятості повинні стати більш адресними, індивідуальними, направленими на результат, який дозволить людині бути залученою на ринку праці», -  підкреслила Перший заступник Міністра.

Ольга Крентовська висловила подяку представникам МОП за сприяння у проведенні реформ сфери зайнятості в Україні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15629.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове