Міністерство соцiальної політики України


Фахівці Мінсоцполітики вивчають ситуацію з отруєнням дітей в таборі відпочинку "Орлятко"

19 Липня 2018, 10:49

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації повідомляє, що 86 осіб госпіталізовано до Лиманської, Слов’янської, Краматорської та Дружківської лікарень з симптомами захворювання на гостру кишкову інфекцію. Серед госпіталізованих є діти віком від 8 до 19 років, які перебували у дитячому центрі оздоровлення та відпочинку “Орлятко”, що у Лиманському районі.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації, усім пацієнтам надається кваліфікована медична допомога. Створена комісія з розслідування даного випадку та з’ясування його причин. Роботу дитячого центру припинено до з’ясування усіх обставин та усунення наслідків.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, у Донецьку область прибув заступник директора департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування-начальник відділу нормативно-методичного забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей Міністерства соціальної політики України Віктор Древаль.

Першою чергою Віктор Древаль відвідав центр оздоровлення та відпочинку “Орлятко”, де відбувся спалах гострої кишкової інфекції. Найближчим часом він відвідає декілька закладів оздоровлення та відпочинку на Донеччині, а саме: «Сонячний», «Іскорка», «Перлина Донеччини» (м. Святогірськ), «Брусіно», «Берізка» (с. Брусіно). Також Віктор Древаль візьме участь у засіданні міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15616.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове