Міністерство соцiальної політики України


На Харківщині відбувся круглий стіл на тему: «Протидія торгівлі людьми як складова Концепції «Людська Безпека»

18 Липня 2018, 09:49

 

13 липня до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у приміщенні Люботинської міської ради за участі представників освіти, громадськості, структурних підрозділів міської ради, Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА відбувся круглий стіл на тему: «Протидія торгівлі людьми як складова Концепції «Людська Безпека», ініційований Харківською міською організацією Міжнародної організації «Жіноча громада» разом із представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

  Відкриваючи захід, заступник міського голови Вячеслав Рубан відзначив, що боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямків діяльності державних інституцій у сфері захисту прав людини; і ключовим завданням сьогодні залишається підвищення рівня інформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми.

Голова ХМОМО «Жіноча громада» Ольга Білецька познайомила учасників круглого столу із результатами дослідження з питань міграції та торгівлі людьми в Україні. Вона підкреслила, що за даними Представництва МОМ в Україні, впродовж 2017 року по допомогу до організації звернулося 1256 осіб, які постраждали від торгівлі людьми, в т.ч. 34 дитини, що є максимальними показниками, починаючи з 2000 року.   Міністерством соціальної політики було офіційно визнано постраждалими 198 осіб (проти 11 у 2016 р.)  в т.ч. 39 осіб, які мешкають у Харківській області.

  Експерт ХМОМО «Жіноча громада» Марія Ясеновська проінформувала про стан реалізації політики протидії торгівлі людьми в містах обласного значення Харківської області.

  Учасники круглого столу відзначили, що на тлі поглиблення соціально-економічної кризи, поступового збільшення міграційних настроїв та погіршення загальної криміногенної ситуації дана проблема продовжується загострюватися дедалі, і тому протидія та боротьба з торгівлею людьми має стати одним із пріоритетів діяльності правоохоронної системи, державної влади та місцевого самоврядування у сфері захисту прав людини.

  Був підписаний Меморандум про співпрацю між Люботинською міською радою і Харківською міською організацією Міжнародної організації «Жіноча громада» сфері виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми до 2020 року і Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15612.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове