Міністерство соцiальної політики України


В Донецькій області відбулося засідання регіональної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку попередження насильства в сім'ї і протидії торгівлі людьми

17 Липня 2018, 14:41

 

16 липня 2018 року  відбулося засідання регіональної  ради    з питань сім'ї, гендерної  рівності, демографічного розвитку  попередження насильства в сім'ї   і протидії торгівлі  людьми. У засіданні  взяли  участь  члени ради, представники   управлінь та департаментів облдержадміністрації, представники  територіальних органів виконавчої влади,   громадські організацій. У ході засідання обговорено низку питань, зокрема проблемні питання координації роботи управлінь, відділів, служб щодо організаційної  роботи  із запобігання  попередження насильства в сім’ї.  За результатами доповідей та обговорень було укладено протоколи засідання із рекомендаціями структурним підрозділам облдержадміністрації, міським головам, головам райдержадміністрацій, керівникам об’єднаних територіальних громад, обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Головному Управлінню Національної поліції України в Донецькій області. Також внесено пропозицію щодо розроблення інформаційного посібника для дільничних офіцерів поліції з адресами соціальних закладів та служб, які надають послуги з питань протидії насильства.

Розглянуто питання про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, адже саме гендерна рiвнiсть є однією з ознак правової держави. Проблеми якісної освіти, роботи, поєднання материнства та кар’єрного зростання, подолання насильства, включення жінок до процесів прийняття рішень стають цілями, виконують у глобальному сенсі інструментальну роль, як сходинки до глобальної мети – зменшення, подолання бідності, поліпшення умов життя, формування умов для всебічного розвитку людської особистості.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15603.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове