Міністерство соцiальної політики України


У Києві відбувається стратегічна сесія із планування роботи у сфері реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

17 Липня 2018, 12:25

 

17 липня, за підтримки Проекту «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE)  відбулась стратегічна сесія із планування роботи у сфері реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Участь у заході взяли представники Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, Міністерства соціальної політики України, представники міністерств, що дотичні до реформи деінституалізації. Його мета – ознайомитись та навчитись застосовувати методологію управління, орієнтовану на результат, до планування роботи у сфері реформування системи інституційного догляду та виховання дітей і напрацювати узгоджені пропозиції в рамках формування політики відповідних державних інституцій.

У вступному слові Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба зазначив про актуальність заходу та висловив переконання, що перші результати цієї реформи матимемо вже в цьому році.

Своєю чергою, заступник Міністра соціальної політики з європейської інтеграції Олександра Чуркіна закцентувала увагу на тому, що цей захід покликаний налагодити більш тісну комунікацію між органами влади, що проводять реформу деінституалізації, а методологія Управління, орієнтованого на результат (RBM) є прогресивною та  використовується в багатьох країнах світу для стратегічного планування проектів, програм та реформ.

За підсумками заходу сформовано розуміння методології RBM за допомогою якої в подальшому, із залученням громадських організацій, буде підготовлено проект плану заходів з реалізації ІІ етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15600.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове