Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики обговорили питання модернізації системи соціальної підтримки населення

13 Липня 2018, 16:34

 

Дванадцятого липня у Мінсоцполітики під головуванням Першого заступника Міністра соціальної політики Ольги Крентовської відбулося засідання робочої групи з питань реалізації завдань, передбачених реформою місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні за участі спеціалістів Світового банку.

Міністерство соціальної політики за підтримки проекту Світового банку «Модернізація системи соціальної підтримки населення» вживає заходи щодо комплексного реформування системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою надання населенню якісних і доступних послуг в сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

З 2017 року реалізуються пілотні проекти щодо запровадження інтегрованої моделі адміністрування надання послуг з соціальної підтримки населення та захисту прав дітей в діяльності об’єднаних територіальних громад.

В 40 пілотних територіальних громадах проводиться навчання персоналу та облаштовано комп’ютерним обладнанням 172 робочих місця спеціалістів структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, служб у справах дітей та фахівців з соціальної роботи.

Також у поточному році в рамках зазначеного проекту передбачається забезпечити відповідним обладнанням центри надання адміністративних послуг, що створюються у форматі «Прозорий офіс» в містах обласного значення та сільських, селищних і міських об’єднаних територіальних громадах.

На даний час Мінсоцполітики здійснює моніторинг діяльності об’єднаних територіальних громад у сфері соціальної політики та визначає заходи, спрямовані на підвищення їх спроможності забезпечувати надання мешканцям доступних і якісних послуг соціального характеру на рівні територіальної громади.

Зокрема, у 2018 році планується додатково закупити комп’ютерне обладнання для організації робочих місць спеціалістів структурних підрозділів з питань соціального захисту населення фахівців з соціальної роботи сільських, селищних та міських об’єднаних територіальних громад.

Під час засідання було розглянуто пропозиції обласних державних адміністрацій щодо проведення пілотного проекту, орієнтовний перелік індикаторів оцінки виконання нових функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей на рівні об’єднаної територіальної громади.

Ольга Крентовська підкреслила важливість створення розвиненої системи соціальних послуг для населення в контексті реформи децентралізації, підвищення їх якості й доступності для населення України.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15597.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове