Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики обговорили новий проект „Посилення участі жінок у забезпеченні миру та прав людини в Україні”

11 Липня 2018, 17:27

 

10 липня у Мінсоцполітики відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович з директором Українського філіалу Фундації Квіна тіль Квінна Євгенією Беніньї, під час якої обговорено новий  проект Фундації та Шведського агентства міжнародного співробітництва.

Фундація Квіна тіль Квінна (дословно переводиться зі шведської „Жінка – жінці”) працює в п’яти регіонах світу, серед її партнерів – більше сотні жіночих організацій, які відіграють важливу роль в суспільних процесах.

Фундація підтримує жінок в ситуаціях війн, збройних конфліктів, щоб надати їм можливість проявити ініціативу, збільшити свій політичний вплив.

У заході також взяли участь працівники Департаменту ґендерного розвитку та протидії торгівлі людьми, Управління міжнародних зв’язків та протоколу Мінсоцполітики.

„Одним із пріоритетів нашої роботи є формування в українському суспільстві нульової толерантності до будь-яких форм насильства, а також формування у громадян, перш за все – молоді, розуміння, що права людини, людська гідність є найвищими цінностями”,- зазначила Наталія Федорович.

Заступник Міністра наголосила на важливості протидії насильству, інформування про кримінальну відповідальність за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі та надання комплексної допомоги постраждалим від насильства.

„Закон України „Про запобігання та протидію домашньому насильству”, прийнятий Верховною Радою України в грудні 2017 року, вимагає приведення у відповідність до нього понад 30-ти нормативно-правових актів”, – підкреслила Наталія Федорович.

Сторони обговорили шляхи співпраці у напрямі розвитку потенціалу громадських організацій, розширення участі жінок у прийнятті рішень, запобігання гендерно зумовленого насильства та захисту прав постраждалих.

 

   

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15588.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове