Міністерство соцiальної політики України


У м. Мелітополі відкрито третій соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб

21 Червня 2018, 10:05

 

20 червня 2018 року у м. Мелітополі Запорізької області відкрився соціальний гуртожиток для переселенців. Ключі від кімнат отримали 42 внутрішньо переміщені особизі сходу України.

Заступник Міністра Наталія Федорович разом з Генеральном консулом Німеччини Вольфгангом Мессінгером, губернатором Запорізької області Костянтином Брилем та мером м. Мелітополя Сергієм Міньком вручили внутрішнім переселенцям ключі від кімнат і квартир у новому відремонтованому Український фонд соціальних інвестицій - УФСІ гуртожитку. Повне відновлення будівлі із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій було здійснено за кошти гранту Уряду Німеччини, наданого через Німецький банк KfW.

У Мелітополі це вже третій житловий об’єкт для переселенців, який відремонтований за грантові кошти Уряду Німеччини, який впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій.

„Вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб є одним із пріоритетів у діяльності Міністерства соціальної політики. Самотужки та за кошти державного бюджету Україна не зможе швидко вирішити житлові та соціальні проблеми наших громадян з АР Криму і Донбасу. Тому ми дуже вдячні нашим іноземним партнерам, які фінансують програми створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб. Це значна підтримка у такий скрутний для держави час”, - наголосила Наталія Федорович, заступник Міністра.

Соціальний гуртожиток розташований у двоповерховій будівлі і має 12 кімнат, 2 кухні та 2 комплексних санвузли.

„У Мелітополі ми живемо з 2015-го року. Досі наша родина мешкала у санаторії „Дубрава”. Ми раді переїзду у цей гуртожиток. Наше житло у м. Горлівці розграбоване і повертатись туди небезпечно”, - ділиться враженнями Людмила Ляміна, яка з чоловіком та трьома дітьми мешкатиме у новій оселі.

Всього до середини 2019 року Український фонд соціальних інвестицій планує облаштувати 17 житлових об’єктів (гуртожитки та соціальні квартири) для внутрішньо переміщених осіб. Це дасть змогу забезпечити житлом близько 800 переселенців у Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській областях та м. Львів.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15483.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове