Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Меморандум із громадськими активістами - це продовження захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

15 Червня 2018, 16:00

 

У п’ятницю, 15 червня, у Міністерстві соціальної політики України  відбулась церемонія підписання Меморандуму про координацію дій та  об’єднання зусиль  відомства і громадських  активістів для забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, тобто тих, хто  постраждав внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Меморандум підписували Міністр соціальної політики України  Андрій Рева та уповноважений представник Громадської спілки „Всеукраїнська Платформа Донбасу” Геннадій Борисичев.

Укладання цього договору відбулось за ініціативи представників громадськості.

«Наші взаємини складались не просто, - зазначив під час церемонії підписання Андрій Рева. – Однак, загальновідомо, що істина народжується у суперечках. Після декількох зустрічей і дискусій ми знайшли спільний знаменник. Декотрі пропозиції активістів знайшли своє відображення у прийнятих  нами рішеннях. Наприклад, відтепер субсидії для внутрішньо переміщених осіб нараховуватимуться лише за фактом проживання без договору оренди житла та  декларації».

Також Міністр зазначив, що досить  гостро стоїть проблема житла для ВПО. Наразі Міністерство разом із Українським фондом соціальних інвестицій відпрацьовує  проект щодо будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб.

Громадський діяч та співзасновник ГС «Всеукраїнська Платформа Донбассу» Геннадій Борисичев зазначив про необхідність активної реалізації житлових програм для людей зі статусом ВПО. Звернувши увагу, що саме створення єдиного електронного реєстру переселенців покладе край зайвим бюрократичним процедурам на побутовому рівні та допоможе повернути виборче право.

«Ми задоволені конструктивом, що склався із Міністерством на даний час, бо прості люди отримують більше користі, коли представники громадськості  не займаються політикою та піаром, а співпрацюють з владою в інтересах громадян України» - сказав Геннадій Борисичев.

На останок Андрій Рева зазначив, що підписаним Меморандумом продовжено розпочату раніше спільно з активістами роботу, кінцевою метою, якої є забезпечення Конституційного захисту постраждалих від агресії Російської Федерації.    

      

МЕМОРАНДУМ про взаємодію і співпрацю між Міністерством соціальної політики України і Громадською спілкою „Всеукраїнська Платформа Донбасу”

 


 

 

 

   

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15456.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове