Міністерство соцiальної політики України


Кожна дитина має право на якісний і безпечний відпочинок та оздоровлення

15 Червня 2018, 14:50

 

Про це заявила Генеральний директор директорату захисту прав дітей Світлана Ільчук під час зустрічі щодо обговорення робочого варіанту Концепції Державної програми оздоровлення і відпочинку дітей та розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2023 року з представниками інших міністерств та відомств.

 «Нажаль кількість дитячих закладів оздоровлення та відпочинку поступово зменшується. Більшість з існуючих не відповідають вимогам сьогодення, та є такими що потребують не тільки модернізації їх матеріально-технічного стану, а й удосконалення змісту і структури освітньо-виховної діяльності з урахуванням сучасних вимог»,- зазначила Світлана Ільчук.

В ході зустрічі сторони обговорили основні напрямки, які необхідно відобразити в даному документі, а саме: питання безпеки, якості надання послуг, санітарних норм, контролю за закладами для відпочинку дітей та питання санаторно-курортного лікування дітей з інвалідністю.

«Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, яка обумовлена впливом різних негативних факторів соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Рівень захворюваності поступово збільшується, тому дане питання є першочерговим для вирішення», - резюмувала Світлана Ільчук.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15455.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове