Міністерство соцiальної політики України


Міністерство соціальної політики звертає увагу громад на необхідність вдосконалення захисту прав дітей

15 Червня 2018, 14:40

 

У листопаді 2017 року розширено повноваження сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад щодо провадження діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини.

У зв’язку із цим Міністерством соціальної політики було викладено у новій редакції Методичні рекомендації щодо організації та забезпечення діяльності об’єднаної територіальної громади у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей (наказ Мінсоцполітики від 14.06.2018 № 890 „Про деякі питання діяльності об’єднаної  територіальної громади щодо соціальної підтримки населення та захисту прав дітейˮ).

Зокрема, акцентовано увагу на тому, що виконавчі органи об’єднаних територіальних громад утворюють у своїй структурі служби у справах дітей для забезпечення якісного соціального захисту дітей (у тому числі для і належного виявлення дітей у небезпеці, їх тимчасово влаштування тощо), а не вводять уповноважених представників із захисту прав дітей, які фактично обмежені у повноваженнях в окресленій сфері.

У зв’язку із цим наказ Мінсоцполітики від 21.06.2017 № 1030 „Про деякі питання діяльності об’єднаної територіальної громади щодо надання послуг із соціальної підтримки населенню” визнано таким, що втратив чинність.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15452.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове