Міністерство соцiальної політики України


У Сєвєродонецьку проведено ОБСЄ Cafe «Факти мають значення», присвячене Міжнародному дню біженців та внутрішньо переміщених осіб

15 Червня 2018, 12:42

 

13 червня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено ОБСЄ Cafe «Факти мають значення», присвячене Міжнародному дню біженців та внутрішньо переміщених осіб. Захід відбувся з ініціативи Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ. Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова, представники державних та неурядових організацій, що займаються допомогою біженцям та переселенцям.

Під час ОБСЄ Cafe представники СММ ОБСЄ розповіли як факти, встановлені Місією, впливають на життя внутрішньо переміщених осіб, а також основні проблеми, з якими стикаються і якими діляться переселенці зі спостерігачами Місії.

Представниця УВКБ ООН розповіла про порядок визначення основних потреб переселенців, на основі яких надаються рекомендації щодо їх правового захисту.

Станом на 07 червня 2018 року в Луганській області органами соціального захисту населення обліковано 293 542 внутрішньо переміщені особи, які складають 262 796 сімей. Із загальної кількості переселенців 34 677 – особи працездатного віку, 25 262 – діти, 7 813 – особи з інвалідністю, 212 389 – пенсіонери.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15451.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове