Міністерство соцiальної політики України


Щодо фейкової їнформації про закриття дитячого центру " Молода гвардія"

14 Червня 2018, 11:19

 

"Молода гвардія" працює і працюватиме у звичайному режимі, діти відпочивають, купаються та радіють літу!

13 червня гостями дитячого центру стали представники цілого ряду телевізійних каналів (ICTV, Одеської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії України, каналу "Репортер", "7 канал", "Первый городской. Одесса" та інші). Журналісти цікавились станом протипожежної безпеки, ознайомились із наявними у дитячому центрі пожежною водоймою та гідрантами, інспектували доступність евакуаційних виходів, наявність засобів пожежогасіння на різних об'єктах дитячого центру.

Генеральний директор дитячого центру Едуард Лебединський розповів журналістам про існуючу проблему, пов'язану із встановленням на всій території модернової системи пожежної сигналізації – вона передбачена у всіх проектах з реконструкції окремих об’єктів, проте її монтаж і налаштування технічно вимагає досить тривалого часу і значних матеріальних коштів.

"Проте ми хочемо, щоб батьки, які відправляють дітей до нас на відпочинок, були упевнені, що їхні діти завжди знаходяться під належним наглядом дорослих, а у дитячому центрі створені всі умови, щоб не допустити виникнення пожежі ", – запевнив Едуард Лебединський.

Генеральний директор додав, що працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій України в дитячому центрі регулярно проводяться планові перевірки, за результатами яких усуваються виявлені недоліки, пов'язані з пожежною безпекою, персонал та відпочивальники беруть участь у навчальних евакуаціях і чітко знають правила поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Остання така перевірка "Молодої гвардії" відбулась з 15 квітня по 8 травня 2018 р. Про це розповів інженер з техніки пожежної безпеки дитячого центру Віктор Кисіль.

"За результатами перевірки, жодних порушень вимог пожежної безпеки, які діють в Україні, щодо ймовірності виникнення пожежі, ускладнення евакуації, оповіщення про пожежу і її гасіння, представниками ДСНС не виявлено", – стверджує інженер.

Журналісти мали змогу поспілкуватися з відпочивальниками і з'ясувати, що вони знають про правила пожежної безпеки.

11-річний Назар з Івано-Франківщини поділився досвідом, отриманим під час навчальної евакуації:

"Якщо трапиться пожежа, головне – не панікувати, узяти найнеобхідніше, і швидко вийти за вожатим на вулицю", – не задумуючись, пригадав необхідний алгоритм дій хлопчик.

Відчиняючи журналістам доступ до головних об'єктів підприємства для імпровізованого суспільного моніторингу пожежної безпеки дитячого центру, його керівник Едуард Лебединський сказав:

"Дуже добре, що сьогодні у суспільстві почали більш уважно ставитись до проблем пожежної безпеки, адже лише тоді, коли держава, батьки, громадськість будуть разом і щодня задумуватися про безпеку дітей, матимемо шанс виростити їх здоровими і щасливими".




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15440.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове