Міністерство соцiальної політики України


На Вінниччині відкрито притулок для тимчасового перебування жінок, які постраждали від домашнього насильства

7 Червня 2018, 16:30

 

31 травня 2018 року  відбулося відкриття притулку для тимчасового перебування жінок, які постраждали від домашнього насильства. Це перший в Україні обласний притулок, який створено за підтримки Вінницької облдержадміністрації та обласної ради.

У відкритті взяли участь: перший заступник Голови облдержадміністрації Андрій Гижко, народний депутат України Ірина Луценко, заступник Міністра соціальної політки України Наталія Федорович, заступник Голови обласної ради Михайло Кременюк, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна, координатор проекту „За життя. Вінницька область” Алла Студілко.

Створення притулку стала можливою завдяки масштабній програмі Фонду ООН у галузі народонаселення „Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні”, що реалізується у тісній співпраці з Міністерством соціальної політики. Так, у рамках програми у Вінницькій області уже працюють 4 бригади соціально-психологічної допомоги. За період з листопада 2017 по квітень 2018 включно, ці кваліфіковані команди надали допомогу близько 600 постраждалим від насильства за ознакою статі.

Даний притулок стане безпечним місцем перебування жінок, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Всі вони зможуть отримати необхідну допомогу та підтримку. Відкриття притулку розширює можливості як для постраждалих від насильства, так і для соціальних, правоохоронних та правових інституцій реагувати на випадки насильства проти жінок.

Подібні установи функціонують в містах Харків, Кривий Ріг, Бердянськ, Маріуполь, Слов’янськ та смт. Краснопавлівка Харківської області.

Заклад розрахований на перебування 14 жінок та 6 дітей. На сьогоднішній день в притулку вже перебуває 5 осіб, з яких 3 дорослих та 2 дітей. У даному закладі постійно працюватимуть соціальні працівники, психолог, юрист та координатор проекту. Також, притулок обладнано системою сигналізації та тривожною кнопкою, що дозволяє жінкам відчувати себе у безпеці під час перебування у притулку. 

 

  




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15400.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове