Міністерство соцiальної політики України


Держава робить усе можливе для підтримки людей, які вимушено покинули своє житло на окупованій території

1 Червня 2018, 13:17

Про це 31 травня заявив заступник Міністра соціальної політики Микола Шамбір під час робочої зустрічі з представниками Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

Учасники зустрічі обговорили можливі варіанти технічної підтримки, в тому числі щодо спрощення механізму виплати пенсій та інших соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам проводиться на підставі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, виданої згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509. 

Соціальні виплати, що призначені внутрішньо переміщеним особам, виплачуються через рахунки та мережу установ і пристроїв ПАТ „Державний ощадний банк України”. Для ідентифікації одержувачів соціальних виплат, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм соціальних виплат здійснюється емісія платіжних карток із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Для одержувачів пенсій така картка одночасно є пенсійним посвідченням.

«Ми активно працюємо в напрямку спрощення механізмів контролю через застосування інформаційної взаємодії та суттєво змінили підхід і механізм ідентифікації внутрішньо переміщених осіб. При отриманні своїх виплат один раз на 6 місяців проходять ідентифікацію в банку і після цього не буде ніяких додаткових перевірок, що дає можливість внутрішньо переміщеній особі безперебійно отримувати пенсії та соціальні допомоги", - резюмував Микола Шамбір.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15361.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове