Міністерство соцiальної політики України


Фестиваль-конкурс «Ліга педагогів» – подія у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку

25 Травня 2018, 09:57

 

22-23 травня понад 100 студентів і викладачів вищих педагогічних закладів, керівників та педагогів літніх оздоровчих таборів разом із майже сотнею слухачів  Всеукраїнської школи педагога-організатора стали учасниками ІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Ліга педагогів».

Фестиваль  відбувся в м.Одеса, на базі одного з організаторів події – в Українському дитячому центрі «Молода гвардія».  Перший конкурс-фестиваль у 2017 р. приймав другий співорганізатор – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. На цьогорічний з’їхалися учасники з Києва (НУБІП України), Житомира, Умані, Глухова, Балти, Білгород-Дністровська, м.Бар, оздоровчих таборів «Країна мрій» (м.Острог Рівненської обл..), «Альбатрос» (м. Чорноморськ Одеської обл.), «Сонячний берег» (смт. Сергіївка Одеської обл.)

Програма фестивалю охоплювала проведення конкурсів педагогічної майстерності, а також методичні конструктори, майстер-класи, практикуми, творчі майстерні, які презентували форми, методики та прийоми  освітньо-виховної роботи, актуальні в умовах рекреації. 

На круглому столі «Практика і робота в літніх оздоровчих таборах як імператив подальшої професійної діяльності» фахівці сфери дитячого оздоровлення та відпочинку, представники центрального та місцевого органів виконавчої влади, вищих навчальних закладів обговорили актуальні проблеми кадрової політики держави в системі дитячого оздоровлення та відпочинку, визнавши актуальність повернення в освітні програми практики на базі дитячих оздоровчих закладів. Спеціалісти погодилися, що «Навчальна програма курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку», розроблена і апробована УДЦ «Молода гвардія» на  базах педагогічних закладів України на засадах партнерства, має підстави бути сертифікованою, а Український дитячий центр «Молода гвардія»  – отримати статус  науково-методичного центру з підготовки педагогічних кадрів для роботи в сфері  дитячої рекреації.

Студентство ж і педагоги, що вже працюють у дитячих таборах, протягом двох днів демонстрували найяскравіші риси власної педагогічної майстерності. Тож фестивальні сертифікати отримав кожен з учасників, а Кубки (за підсумковими результатами чотирьох випробувань: конкурсу реклам «Краща молодь світу», танцювального «Dance-show», «Ігрового батлу» та «Інтелектуального марафону»)  дісталися переможцям:

- студентам Глухівського національного педагогічного університету ім.О.Довженка; 

- студентам  ВНКЗ "Балтське педагогічне училище" Одеської області;

- педагогам  Острозького дитячого санаторно-оздоровчого комплексу «Країна мрій».




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15344.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове