Міністерство соцiальної політики України


В Україні урочисто відкрився XIII Міжнародний футбольний турнір для людей з інвалідністю Seni Cup 2018

24 Травня 2018, 17:26

 

Сьогодні у Києві на спортивній базі „Святошин” розпочався ХIІІ Всеукраїнський футбольний турнір для людей з інвалідністю SENI CUP 2018.

Цьогоріч у турнірі беруть участь 12 команд дитячих та психоневрологічних інтернатних установ з різних регіонів України, а  його переможець представлятиме нашу державу на міжнародному фінальному турнірі Seni Cup у Польщі.

Відкриваючи турнір, заступник начальника Управління інтегрованих соціальних послуг Олена Фартушна зазначила про важливе значення заходу.

«Місія турніру  – допомогти подолати дискримінацію, соціально адаптуватися та стати повноправними членами суспільства тим людям з інвалідністю, які наразі проживають в інтернатних установах», - зазначила вона.

Представник Мінсоцполітики побажала успіху учасникам змагань та висловила щиру вдячність організаторам, партнерам і спонсорам цього спортивного свята.

Довідково. Турнір Seni Cup заснований у 2000 році в Польщі. У 2003 році ініціатором проведення турніру в Україні стала компанія «Белла-Трейд». Футбольні змагання відбуваються в Польщі, Угорщині, Чехії, Словаччині, Німеччині, Росії, Латвії, Литві, Білорусі та Україні. Турнір проходить за підтримки Міністерства соціальної політики України та Посольства Республіки Польща в Україні. Партнерами турніру є Федерація футболу України, Асоціація футболу інвалідів України, компанія TZMO S.A., Страхова група PZU Україна, McDonald's, TM Globex, Пластікс-Україна.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15334.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове