Міністерство соцiальної політики України


Відбулось засідання Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми при Львівській обласній державній адміністрації

23 Травня 2018, 17:43

 

Сьогодні, 22 травня, відбулось засідання Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми при Львівській обласній державній адміністрації.

Учасники закцентували увагу на актуальних питаннях взаємодії суб’єктів з протидії торгівлі людьми, напрацювання плану заходів до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми та на алгоритмі дій при виявленні дитячого жебрацтва.

«Координація дій між усіма ланками дуже важлива, тож усі суб’єкти взаємодії мусять розуміти, що успіх справи залежить від кожного. Для прикладу із громадськими організаціями та Управлінням боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Львівській області у нас склалась результативна співпраця. До цієї роботи необхідно ще більшою мірою залучати освітян, представників правоохоронних органів та центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді», - зазначила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Основну увагу члени Координаційної ради приділили проблемі дитячого жебракування. Представниця ГО «Центр «Жіночі перспективи» Олена Кальбус інформувала членів Координаційної ради про досвід проведення інформаційної кампанії, спрямованої на подолання дитячого жебракування, у Республіці Польща та наголосила на необхідності проведення таких кампаній у Львівській області.

За підсумками обговорення члени Координаційної ради вирішили створити міжвідомчу робочу групу з напрацювання алгоритму дій суб’єктів при виявленні випадків дитячого жебракування, а також напрацювати план заходів до проведення інформаційних кампаній з протидії торгівлі людьми та подолання проблеми дитячого жебракування.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15329.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове