Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики відбулася зустріч із Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини

18 Травня 2018, 14:43

 

17 травня відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики Миколи Шамбіра зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини (РПЛ) з питань впливу іноземної заборгованості та інших міжнародних фінансових зобов’язань держав на повне забезпечення прав людини, зокрема економічних, соціальних та культурних прав Хуан Пабло Богославським.

Під час візиту в рамках зустрічей з представниками центральних органів виконавчої влади Спецдоповідач має намір обговорити низку питань, зокрема політики структурної перебудови економіки та податкової консолідації, що вживає Уряд України з метою уникнення або мінімізації негативних наслідків для дотримання прав людини.

Учасники зустрічі обговорили питання стосовно системи соціального забезпечення населення, включаючи його вразливі верстви, зокрема, в зоні конфлікту, державних соціальних стандартів та державних соціальних гарантій, стану ринку праці та зайнятості населення тощо.

Доповідь за результатами візиту Спецдоповідача в Україну буде представлена під час 40-ї сесії Ради ООН з прав людини у березні 2019 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15306.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове