Міністерство соцiальної політики України


Соціальним виміром економічної політики Уряду є зростання реальних доходів українців, - Андрій Рева

17 Травня 2018, 17:01

Про це 17 травня заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час прес-конференції за результатами засідання колегії Мінсоцполітики у місті Харкові.

За словами Міністра, виїзне засідання колегії дозволяє ознайомитися з передовим досвідом у різних територіальних громадах, які перебудовують систему надання соціальних послуг.

«Реформа системи соціального захисту не є окремим елементом, вона повинна вбудовуватися в загальну систему реформування України. І засідання колегії черговий раз показало, що поштовхом до змін стала проведена реформа децентралізації. Це не просто зміна принципу фінансування програм, а зміна підходів до державної політики, коли епіцентр було перенесено в територіальні громади, на це була потрібна реакція Мінсоцполітики для перебудови всієї роботи виходячи з нових реалій. Саме це було основною темою для обговорення колегії: стратегічне бачення мети, цілей та завдань», - заявив Міністр.

Він звернув увагу на те, що колегія стала насправді відкритою платформою для обміну думками, де кожен учасник мав можливість донести свою думку.

«Але найголовнішим вважаю те, що коли сьогодні Прем’єр-міністр бере безпосередню участь в колегії, вислуховує людей та ставить чіткі завдання, це говорить про реальні пріоритети політики Уряду. Адже, коли ми говоримо про економічне зростання, то мова не йде просто про відсотки, тому що можна досягти і дванадцяти відсотків зростання, але якщо це буде за рахунок зростання доходів п’яти людей в країні – то це, напевно, неправильно. У нас сьогодні три відсотки зростання, але коли це трьохвідсоткове зростання є збільшенням доходів мільйонів людей, то це і є соціальним виміром економічної політики Уряду», - резюмував Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15303.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове