Міністерство соцiальної політики України


Розпочалася ІV тематична зміна "Академмістечко Артек" у Міжнародному дитячому центрі «Артек»

15 Травня 2018, 15:55

 

З 5 по 25 травня 2018 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочато V тематичну зміну «Академмістечко Артек», учасниками якої стануть понад 930 дітей пільгових категорій з усієї України.

Тематична зміна спрямована на створення умов для реалізації талантів, мотивація до безперервної освіти, розвиток системного, міждисциплінарного мислення.

На зміні пройде «Освітній фестиваль» в якому діти візьмуть  активну участь у інноваційних освітніх проектах: «Нова українська школа очима дітей України» та «Виміри Другої світової війни». Будуть проводитись альтернативні та інтерактивні дослідницькі заняття, освітній квест «Modern education», змагання з робототехніки та програмування, Велика інтелектуальна гра «Крокуючи Академмістечком Артек», інтелектуальні ігри: «Що?Де?Коли?», «Еврика», «Де логіка?», «Ерудит», «Вундеркінд», «Розумник» та «Всезнайка», фестиваль-змагання «Мульт-фест», Інтелектуальний батл «Видатні постаті України», Брейн-ринг «Я знаю свої права» та загальноартеківська акція «Я знаю Україну…».

До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудеться загальноартеківська акція «Маки пам’яті», урочиста лінійка та презентація роботи освітніх та творчих лабораторій «Виміри Другої світової війни».

На День Європи, за підтримки представництва ЄС в Україні, буде проведений у європейському містечку: Євро-квест, науково-пошукова гра «Пам’ятками ЮНЕСКО» та зроблений макет «Пам’ятки ЮНЕСКО в Україні».

До Дня матері артеківці зроблять листівки для мам, весняні квіти та будуть проведені майстер-класи з відомими письменниками України.

Артеківці приймуть учать у круглому столі «Крим – це Україна», дискусійному клубі «Хто ми є?», профорієнтаційному проекті «Містечко професій» та у конкурсі «Pushup chalange».

І вже традиційно у Артеку буде проведений Fashion-показ витворів мистецтва, які зроблять та презентують діти. А також артеківців чекають спортивні, туристичні та розважальні програми: «Таланти Артеку», танцювальний батл, «Захисти прапор», «Артеківська січ», «Артеківські перегони», екскурсії, фестиваль патрулів, змагання з регбі, футболу,  дабл-датч, артболу та софт-болу.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15291.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове