Міністерство соцiальної політики України


В Мінсоцполітики відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань внесення змін до Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека”

12 Квітня 2018, 19:39
12 квітня 2018 року під головуванням заступниці Міністра соціальної політики Наталії Федорович та заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки в Мінсоцполітики проведено засідання Міжвідомчої робочої групи з питань внесення змін до Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека”.

 

У заході взяли участь представники Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, офісу Урядового уповноваженого з ґендерних питань, Мінсоцполітики, МТОТ, МЗС, МВС, Національної поліції, ДСНС, СБУ, Мін’юсту, МІП, МОН, Держкомтелерадіо, міжнародних організацій (ООН-Жінки, Представництва Фонду народонаселення ООН в Україні, Координатора проектів ОБСЄ в Україні), громадських об’єднань.

„Два роки в Україні діє Національний план дій „Жінки, мир, безпека”. Україна – єдина держава, в якій цей документ розроблено в умовах воєнних дій, - зазначила Наталія Федорович.

Розробка плану дій була ініційована громадськими організаціями та підтримана Мінсоцполітики. Цей документ розроблявся за активної участі громадських організацій, з якими проводились широкі консультації. ОБСЄ було підтримано проведення семінару з питань імплементації Резолюції 1325, де спільно працювали зацікавлені центральні органи виконавчої влади, міжнародні, громадські організації.

Внесення змін до документу викликано необхідністю врахування першого досвіду його практичного виконання, необхідністю посилення розділу щодо розширення участі жінок у встановленні миру, розробки інформаційної платформи виконання Національного плану, визначення нових виконавців (МТОТ створено після затвердження документу).

Напрацьовані пропозиції до нового Плану дій презентували МТОТ, МОН, МВС, Держкомтелерадіо. Також презентовано результати проведеної оцінки Національної плану керівницею проекту ООН Жінки „Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки” та національною консультанткою Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Робота над документом продовжується.

Мінсоцполітики відкрите до співпраці з усіма зацікавленими органами, міжнародними та громадськими організаціями та готове розглянути усі надані пропозиції.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15122.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове