Міністерство соцiальної політики України


У Києві обговорили питання удосконалення державної політики щодо забезпечення прав і інтересів підлітків в Україні

12 Квітня 2018, 16:37

 

12 квітня 2018 року у Києві проведено науково-практичну конференцію “Підлітки в Україні: права, потреби та впровадження загального коментаря № 20 у державній політиці”, організовану представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Мінсоцполітики.

Учасники конференції – представники державних органів влади відповідальних за формування державної політики у сфері захисту прав та інтересів дітей, підлітків і молоді, спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, закладів охорони здоров’я та освіти, науковці, представники неурядових сервісних організацій.

У вступному слові генеральний директор Директорату захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Світлана Ільчук зазначила, що Міністерством спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та  громадською організацією «Український інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка» визначено конкретні рекомендації, що стосуються різних сфер суспільного життя. Ці рекомендації є дорожньою картою для Міністерства соціальної політики і виконання їх має забезпечити права та інтереси дітей підліткового віку в Україні.

Також, вона наголосила, що 29 березня 2018 року Кабінет Міністрів України і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписали меморандум у рамках всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Меморандум дає можливість об'єднати зусилля місцевої влади з Урядом і ЮНІСЕФ для того, щоб створити комфортне та безпечне середовище для життя у територіальних громадах, що в свою чергу сприятиме самореалізації дітей і молоді. Він передбачає об’єднання зусиль для забезпечення механізму прийняття рішень із врахуванням думки дітей підліткового віку, зокрема через створення та функціонування молодіжних центрів. Підвищення громадської активності дітей підліткового віку та молодіжного руху на регіональному рівні допоможе впровадити механізм захисту інтересів, зростання благополуччя, безпеки дітей та молоді, а також повагу до їхньої точки зору. Статус дружньої громади отримають лише ті громади, які заслуговують на це почесне звання і підтвердять його конкретними діями щодо забезпечення прав та найкращих інтересів дитини.

“Відповіддю нашого Міністерства на положення  Коментаря № 20 буде удосконалення роботи в обраних напрямах та розбудова дружніх громад для підлітків”, - зазначила Світлана Ільчук

Учасники конференції обговорили питання сприяння удосконаленню державної політики щодо забезпечення прав і інтересів підлітків в Україні, визначення перешкод та шляхів покращення діяльності у відповідності до Загального коментаря ООН №20, а також питання міжгалузевого співробітництва та нормативно-правові перешкоди у сфері роботи з дітьми підліткового віку.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15121.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове