Міністерство соцiальної політики України


Держава сприятиме кожній людині з інвалідністю реалізувати себе та свої професійні таланти

11 Квітня 2018, 14:32
Про це 10 квітня заявила заступник Міністра соціальної політики України з європейської інтеграції Олександра Чуркіна презентуючи проект «Нові можливості працевлаштування людей з інвалідністю», що втілюється за підтримки ПРООН у місті Вінниця.

 

В рамках проекту протягом шести місяців соціальні працівники та психологи будуть супроводжувати людей з різними формами інвалідності безпосередньо на робочих місцях: надаватимуть усю необхідну інформацію, не викликаючи при цьому стресу.

Після цього фахівцями будуть розроблені методичні рекомендації з надання послуги соціального супроводу людини з інвалідністю після працевлаштування, впроваджені нові поняття      до нормативно-правової бази та досліджені бар’єри зайнятості людей з інвалідності.

«Знайти та утримати місце роботи для людей з інвалідністю – це є завданням для держави. Немає значення, якої форми ініалідність у  людини, якщо вона бажає працювати та брати участь в житті суспільства – ми будемо цьому сприяти», - заявила Олександра Чуркіна.

За її словами, дeржaвa вiзьмe нa сeбe рoль пoсeрeдникa у вирiшeннi прoблeм, якi мoжуть виникнути мiж рoбoтoдaвцями тa людьми з iнвaлiднiстю. Ринoк прaцi тaким чинoм стaнe дoступним i люди з iнвaлiднiстю змoжуть рeaлiзувaти свoє прaвo нa зaйнятiсть.

"Наша мета – збільшити кількість зайнятих людей з інвалідністю на відкритому ринку праці. Тому важливо відпрацьовувати нові ефективні механізми працевлаштування людей з інвалідністю, їх супровід та адаптацію на новому робочому місці, зокрема,  у Вінниці, як першому пілоту в цьому проекті. За результатами набутого досвіду м. Вінниця, буде розроблено методичні рекомендації та оновлено стандарт соціального супроводу людей з інвалідністю при працевлаштуванні, та поширенно їх по всій країні, задля відкриття нових можливостей для людей, які  цього потребують», - підкреслила заступник Міністра.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/15112.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове