Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: У разі підтримки народними депутати запропонованої нами регресивної шкали відрахувань ЄСВ, Пенсійний фонд отримає додатково п’ять мільярдів гривень на рік.

1 Березня 2018, 14:01
Законопроект, що передбачає введення регресивної шкали сплати єдиного соціального внеску для тих, чиї зарплати нараховуються мільйонами гривень на місяць розроблено в Міністерстві соціальної політики.

 

На даний час межа, з якої знімається ЄСВ за ставкою у  22% обмежена 15 мінімальними зарплатами – 55,8 тисяч гривень. А розроблена регресивна шкала стосуватиметься усієї суми зарплати.

«Я не бачу нічого поганого в тому, щоб люди отримували високі зарплати, якби ЄСВ відраховувалось з усієї суми заробітної плати, а не з 55,8 тисяч гривень, - каже Міністр соціальної   політики України Андрій Рева.- Ми розробили регресивну шкалу, яка дозволить відраховувати соціальні внески з усієї суми зарплати. Звісно було б здорово, якби відраховувались усі 22%, скажімо, з 7 мільйонів, але це може привести до того, що почне скорочуватись розмір самої зарплатні. Тому ми й розробили механізм, що дозволить проводити відрахування таким чином, що сума, з якої відраховується ЄСВ, буде рости, а відсоток знижуватись».

Наразі в Україні налічується 60 тисяч чоловік, розмір місячних зарплат котрих перевищує 55,8 тисяч гривен, а серед них є й ті, отримує  від одного  до  декількох мільйонів гривень. Це, здебільшого топ-менеджери, як недержавних, так і державних компаній, наприклад, «Нафтогазу».   

За словами Міністра, якщо депутати Верховної Ради підтримають  цей  законопроект, бюджет Пенсійного фонду отримає додатково 5 мільярдів гривень.       




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/14891.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове